Praksisplass på Inspiria

Hei! Mitt navn er Ina Roppestad, og jeg har vært så heldig å få være praksiselev her på Inspiria Science Center. Til vanlig går jeg på reiselivslinja på St. Olav vgs. Og denne gangen skulle vi ut i praksis i 3 uker. Jeg og Annabel, som også går på reiseliv med meg, runder snart den 2. uka her på Inspiria. Så langt har det vært veldig gøy og lærerikt!

IMG_3955

Ja, dette er da oss! Bilde ble tatt på speil-utstillingen her.

Jeg tenkte å fortelle litt om hvordan det har vært å jobbe her så langt, og hva slags arbeidsoppgaver jeg har hatt. Det har vært veldig varierende, noe jeg synes har vært ganske så greit. Både jeg og Annabel har vært i resepsjonen, butikken, cafeen, vært gulvvakt og hjulpet de på huset med diverse ting.

fIMG_3933

I resepsjonen har vi tatt i mot ulike kunder, stått litt i butikken og tatt telefonen om den har ringt. Vi har ikke vært her så veldig mye enda, men håper det blir mer av det neste uke. For det er veldig gøy når vi får litt ansvar og blant annet få stå i kassa og ta imot betalinger, osv.

IMG_3943IMG_3941

Hittil så har vi vært mest på cafeen, og det har vært ganske spennende egentlig. Har lært masse allerede av de utrolig flinke kokkene som jobber her! Her har vi både hakket grønnsaker og laget desserter, vasket opp og ryddet. Aldri stopp på kjøkkenet, nei – alltid noe å gjøre 😉

 

IMG_3961IMG_3951

Vi har også vært litt “gulvvakt”, passet på utstillingene og hjulpet de som har lurt på noe. På bildene over her kan dere se at vi prøver på et par av dem. Må nevne at Inspiria har utrolig mange rare og spennende utstillinger som er verdt å teste ut!

Jeg er veldig fornøyd med å ha praksisplass her på Inspiria! Håper den siste uka også blir like morsom og varierende. Det gjør den nok, for her skjer det jo så masse hele tiden. Kjenner at jeg gruer meg litt allerede til å gå tilbake til skolebenken. Skal nyte den siste uka her på Inspiria mest mulig, med både litt hardt arbeid og ulike morsomheter på jobb 🙂

– Ina Roppestad