Favoritt-utstillingen min!

Hello 🙂 Da var det meg, Ina (praksiselev), som skriver igjen. Før jeg forlater science-senteret, som jeg har blitt så glad i så tenkte jeg å skrive litt om hvilken utstilling jeg liker best her på Inspiria. Nå er det jo veldig mange morsomme og interessante utstillinger her. Men faktisk, den utstillingen jeg tar meg selv i å stoppe opp på hver gang jeg går forbi er “Forråtnelse”, tro det eller ei.

IMG_3965

Haha, for dere som ikke vet hva denne utstillingen går ut på så er det altså en baguette (denne gangen hvertfall) som ligger inne i et glass, og har ligget der i nå tre måneder. Inne i glasset så er det også et videokamera som har filmet baguetten siden første dagen den ble laget. Videokameraet er koblet til skjermen over, hvor du da ser bildet av baguetten live. Den blå og blanke dingsen ved siden av glasset, når du vrir på den så kan du se dag for dag hvordan baguetten ser ut, og også helt fra dag èn. Dette er ganske morsom synes jeg, spessielt når du vrir fort. Først ser du en nyfersk og deilig baguette, som bare krymper seg sammen og råtner, og ser til slutt helt råtten og virkelig uspiselig ut.

Her er det et før- og etter-bilde fra første dagen som var i november og den dag idag (13. februar):

IMG_3969 IMG_3970

Samtidig som det er litt små ekkelt å se hvor råtten maten ser ut etter en god tid, så er det jo også fascinerende og litt morsomt også. På utstillingen så har de også flere matvarer, desserter o.l. som du kan se tilbake på skjermen hvordan det ser ut dag for dag. Veldig rart å se hvordan for eksempel jordbær eller grøt ser ut etter at den har stått i flere måneder.

 

Idag er det forresten den siste dagen min. Kommer til å savne Inspiria og alle de ansatte her! Vært veldig koslig å få jobbet her i hele 3 uker, som har gått så fort. Må nevne at det her er virkelig et perfekt sted å ha praksisplass. Det er så urolig mye å gjøre, og veldig varierende oppgaver. Inspiria tilbyr virkelig mye forskjellig og mye morro – med mening selvsagt. Jeg har lært utrolig masse, og også hatt det veldig gøy her. Jeg kommer definitivt tilbake igjen!

– Ina Roppestad