21. desember

Er det egentlig sant at Rudolf kan fly?
Hæh?? Tror du ikke på nissens reinsdyr kan fly? De står faktisk for et av de meste punktlige og serviceinnstilte flyselskapene på den nordlige halvkule.

Santa’s Workshop-North Pole Labs
En forskningsrapport avslører nå hvordan fantastisk teknologi klarer brasene på julaften. En gruppe forskere har i en periode deltatt i workshops på Nordpolen. Dette er et seks måneder langt program ved Santa’s Workshop-North Pole Labs (SW-NPL-programmet).

Årets rapport viser til to suksesskriterier
Reinsdyrene skal fly langt og de er avhengig av at det de skal trekke etter seg ikke er for tungt. Følgende fakta er klare: Nissen er tung, gavene er tunge – derfor må sleden være både lett og sterk.

Sleden skal etter sigende fremstå mer moderne enn noen annen form for lufttransport. Den er bygd av en titanlegering. Titan er et metall som bidrar til at sleden blir lett og sterk. Sleden er designet slik at luftmotstanden er minimal. Det er også montert lasersensorer i sleden som oppdager luftstrømmer og endringer i vindforhold slik at kursen blir optimal.

Dermed er kriteriet om en lett og sterk slede oppfylt, men fortsatt er spørsmålet om hvordan reinsdyrene faktisk kan fly stående.

En av de hotteste avsløringene i årets rapport er at reinsdyrene har jetmotorer festet rundt kroppen som drives av energi fra kald fusjon! I en fusjon smelter atomkjerner sammen og det blir frigjort energi. Til tross for iherdig innsats i SW-NPK-programmet, er teknologien bak den kalde fusjonen i jetmotorene til reinsdyrene fortsatt en godt bevart hemmelighet – sannsynligvis gjemt et eller annet sted i nissens skjegg …