14. desember

Har det gått opp et lys for deg i julen?
“Det lyser i stille grender av tindrande ljos i kveld” er en kjent og kjær julesang, men er det bare greit med alt lyset i julen?

Det er bare å innse – jul er ikke jul uten lys. Julebelysning både inne og ute krever mye strøm, men spesielt utendørs belysning krever store mengder strøm. De fleste har kanskje fått med seg enkelte hus som lar det gå sport i store lysende snømenn, blinkende lysskjeder og klatrende rødglødende julenisser.

Strømforbruket i julen gir garantert en lite hyggelig hilsen fra strømselskapet når dette skal betales på nyåret, men i tillegg har det også en lite heldig innvirkning på miljøet.

Kan man spare både penger og miljø? Svaret er ja!
Bytt til LED belysning. LED er mye mer energieffektivt enn vanlige lyspærer, og du kan på den måten bidra til unødvendig bruk av energi i julen. Julen kan derfor ringes inn med “Det lyser i stille grender av tindrande LED i kveld…..”

Flickr: timo_w2s, (CC BY-SA 2.0)