Frister det med en burger?

På INSPIRIA har vi en utstilling som heter Forrråtnelse. Inni denne fantastiske utstillingen plasserer vi mat, og så kan vi følge med på at maten råtner. En film av forråtnelsen kan du se på skjermen i rask- eller saktefilm, og i revers!

I sommer startet vi et nytt forsøk, basert på forslag fra våre Facebookvenner! Nå har vi lagt inn to burgere – en hjemmelaget med kortreiste ingredienser og en fast food-burger. Forsøket går ut på å se om det er forskjell på hvordan de råtner. 🙂

Her er burgerne helt ferske:

Etter én uke så de slik ut:

Det er definitivt mer mugg på den hjemmelagede burgeren!

Etter to uker er begge burgerne dekket av mugg, men det kan se ut til at den hjemmelagede fortsatt har et lite forsprang.

Vi er en litt skuffet over at fast food-burgeren råtner såpass raskt. Vi hadde sett for oss litt mindre mugg!

Men! Vi fikk vi et tips på Facebook: ” Burde de ikke ligge i separate klokker?”

Og en annen svarte: ”Det er det som er kluet, som Andreas nevner. Her er det kryssmitte som forårsaker at det mugner begge to. Det hadde blitt mere realistisk og sanferdighvis de var adskilt. Kryssmitte er nøkkelordet.”

Takk for innspill, kjære engasjerte Facebookvenner! Vi har kjempelyst til å gjennomføre forslaget deres. Neste gang blir det to burgere i separate miljøer.

Vi gleder oss til fortsettelsen. 🙂