Verdens aktivitetsdag 2012

10.mai er verdens aktivitetsdag.

Som leder i Verdens helseorganisasjon sørget Gro Harlem Brundtland i 2003 for at verdens aktivitetsdag ble etablert. Vi markerte selvfølgelig denne dagen på INSPIRIA! Vi inviterte alle barn og unge til INSPIRIA for bare 50 lappen og hadde ekstra tilbud til de som kom på besøk med aktiviteter inne og ute.

Da Vinci-salen ble gjort om til en lek og boltre plass da Nedre Glomma Turn kom med sin mobile gymsal full av spennende utstyr for fysisk utfoldelse. Mange glade barn hoppet og spratt og fikk utfoldet seg på sin måte. Lasse, den hyggelige og dyktige instruktøren fra Nedre Glomma Turn sto ved deres side hele dagen og motiverte barna.

Da værgudene ikke var helt på vår side denne dagen var vi redde for at vi ikke fikk gjennomført de planlagte utendørsaktivitetene våre, men der tok vi heldigvis feil! Borge SFO med navnet 1317 Skøvven som er Norges eneste helårs utendørs-SFO hadde valgt å legge dagen hos oss, og tok utfordringen på strak arm.

I øsende regnvær tok barna seg rundt i en løype ute i INSPIRIA-parken som gav de masse ny kunnskap. De kom glade og litt våte tilbake igjen. Tøft!

Målet med 10.mai er å senke terskelen for å komme i gang og vise at det er mange måter å være aktiv på.

Fysisk aktivitet må ikke forbindes med plikt, men med glede. Eksempler på fysisk aktivitet i hverdagen kan være å gå, sykle, jobbe i hagen, sparke fotball med ungene eller løpe.

En halvtime for voksne er alt som skal til for å få de gode helsegevinstene, barn anbefales å være i aktivitet en time per dag. Er du et kveldsmenneske kan du benytte fine kvelder og samtidig se på stjernene. Er du et morgenmenneske, benytt rolige morgener til en rask gå- eller joggetur. Det er noe for alle, man må bare lete litt etter aktiviteter som passer akkurat til en selv.

Nå er våren på sitt fineste. I skogen står hvitveisen og sola varmer godt. Det er snart sommer!

Håper dere får en riktig fin og aktiv vår!

Tekst/bilder: Line Bjørnebekk