Restematens forbannelse

Da var jula godt og vel over. Julegratialet på noen kilo ekstra fett er godt plassert rundt midjen, like over beltelinningen. Og nyttårsforsettet har dermed valgt seg selv. Men i år har jeg et ekstra nyttårsforsett.

Matvett.

Jeg skal tilegne meg det, og bruke det. Hvert år kaster hver av oss nordmenn drøyt 50 kg mat som fint kunne vært spist. Det utgjør omtrent en av fire poser med kolonialvarer vi drasser med oss hjem fra butikken. Rett i søpla.

Ikke at jeg trenger å spise mer mat, bevares… Men jeg vil gjerne redusere mengden jeg kaster. Og dermed knipe inn litt på det jeg kjøper. Som et slag for miljøet og familieøkonomien.

Jeg har prøvd å ta bedre vare på maten, og prøver fortsatt, men stadig kaster jeg mat som burde vært spist før den fikk pels. Alltid med et stikk av dårlig samvittighet. Man vokste jo opp med strenge formaninger om hvor stor synd det er å kaste mat.

Men nå finnes det hjelp å få for oss som strever med å få unna restene: Matvett.no.

I tillegg kan du finne ukentlige tips om lekre retter av rester og lure grep som kan tas for å få bukt resteproblemet på deres Facebookside. Bruk dem. Det skal jeg!

Bilde fra Flickr: hlkljgk, (CC BY-SA 2.0)