Arbeidsuke på Inspiria

Hallo! Vi er to gutter fra 10. trinn på Begby skole, og har nå jobbuke. I forbindelse med jobbuka har vi blitt utplassert på Inspiria, som er et vitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Grunnen til at vi valgte å søke om å få jobbe her, er fordi vi er interesserte i realfag, men også fordi vi har hørt veldig mye positivt og spennende om senteret.

Vi ble tatt i mot overraskende hyggelig, og førsteinntrykket vårt til de ansatte og senteret var meget bra. Deretter fikk vi utdelt våre arbeidsoppgaver for resten av uka, og så var det bare å komme i gang. I første omgang fikk vi være med på en læringsøkt i planetariet, men også bli med en klasse og spille et “energispill”. Etter det måtte vi være utstillingsvakter, som gikk ut på å passe på alle utstillingene, men også være tilgjengelige for de ulike skoleklassene som var på besøk. Her på senteret finnes det veldig mange spennende og læringsrike utstillinger, og en av våre favoritter er såkalte Mindball:

Mindball

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindball er et spill der man vinner ved å ha lavest hjerneaktivitet. Hver spiller får et bånd rundt hodet som måler hjerneaktiviteten til spillerne. Hvert bånd inneholder tre elektroder som registrerer den elektriske aktiviteten til hjernen. Ballen på midten av bordet vil ved hjelp av magneter bevege seg til den spilleren med høyest hjerneaktivitet. Når ballen har nådd den ene siden, er spillet slutt, og spilleren uten ballen på sin side har dermed vunnet. Hjerneaktiviteten til begge spillerne blir vist på en skjerm, hvor man kan sammenligne hjerneaktiviteten til hver av spillerne.

Det er faktisk bare vår andre dag her på senteret, men vi stortrives allerede. Vi skal være her ut uka, og vi kan ikke vente med å fortsette arbeidet vårt her på Inspiria!

Alexander og Erik